Gesponsord bericht: ”Protestgroep staat op tegen mishandeling Grouster zwanen”

0
Advertentie in verband met de Grouster Merke en de paradetocht

GROU – In de nacht van 6 op 7 september zijn de bekende zwanen die hun onderkomen hadden bij het Aquaverium te Grou ontvreemd. Deze actie is inmiddels opgeëist door de Grouster Stichting RDZ (Red De Zwaan red.). Aquaverium heeft de diefstal geprobeerd te voorkomen door het plaatsen van hekken rondom het Aquaverium, maar dit was tevergeefs.

De voorzitter van de protestgroep stelt dat de dierenmishandeling barbaars is. ‘De zwanen bij het Aquaverium hebben gebroken vleugels en een gebroken nek. Ook is het probleem nog schreinender omdat er een pul (een babyzwaantje red.) bij betrokken is’.

RDZ zegt klaar te zijn met de fysieke mishandeling van de groep zwanen die zich sinds drie jaar hebben genesteld rondom het Aquaverium. De voorzitter laat weten de zwanen een medische behandeling te geven om vervolgens een veilig nieuw onderkomen te vinden voor de zwanen.

Protestgroep RDZ roept iedereen uit Grou en omstreken op om op 9 september de zwanen te steunen door een statement te maken tegen dit dierenleed.

Advertentie in verband met de Grouster Merke en de paradetocht
Delen: