Merel Bot (23) start zeilschool in Grou en Leeuwarden

0

GROU – Merel Bot (23) is recent zeilschool Sail Experience in Leeuwarden en Grou gestart. Al noemt ze het zelf liever geen zeilschool. Ze geeft mensen een ervaring mee en laat ze kennis maken met de zeilsport. De aanmeldingen stromen binnen om met name op het Pikmeer bij Grou te zeilen.

Merel Bot woont in Leeuwarden, maar ziet Grou als het toeristisch watersportcentrum van Friesland. Met deze reden geeft ze hier dan ook in het hoogseizoen met plezier veel zeillessen.

“Vorig jaar las ik een artikel over de afnemende watersport onder jongeren in Nederland. Zonde als je het mij vraagt! Met Sail Experience wil ik zeilen laagdrempelig maken door het aan iedereen aan te bieden die deze mooie sport wil leren. Daarnaast heb ik ervoor gekozen geen vaste locatie te hebben, zodat ik echt naar de mensen toe kom.”, aldus Merel. Zeilen is bij Sail Experience dan ook een combinatie van leren én plezier hebben. Waarbij kwaliteit, persoonlijke begeleiding en les op maat voorop staan. De cursisten leren op hun eigen tempo en niveau zeilen.

De zeilschool biedt privé- zeillessen en cursussen aan voor volwassenen en gezinnen. Voor de kinderen zijn er strippenkaarten om in vijf dagdelen, verspreid over vijf weken, te leren zeilen. De strippenkaarten zijn ontwikkeld om de drempel te verlagen. Zo gaan de kinderen, net als met andere sporten zoals voetbal of dansen, één keer in de week naar zeilles.

Delen: